5 неща, които задължително трябва да направите с домашния си любимец на Световния ден на кучето

Днес е Световният ден на кучето. (Юпиииии) Макар че аз го чествам всеки ден този празник. Но да не се отклоняваме от темата. Щом е празник, значи трябва да има парти или поне подаръци. Ето пет идеи как да превърнете този ден в специален за своите кучовци:

1. The разходката

Ясно е, че без разходка няма как да мине денят, но този път вложете малко повече въображение и старание в нея. Отидете на ново място с кучето си, където скоро не сте били или никога не сте посещавали. Има доста паркове в София, така че може да се развихрите. А ако сте настроени за приключения, “Черни връх”, Боянският водопад, Боянското езеро, някои от пешеходните трасета към Драгалевския манастир или Симеоново или пък “Алеко” също ще бъдат добър избор и едно забавно разнообразие сред красива природа за вас и домашния ви любимец. Но ако предпочитате да си останете в града, тогава вземете в парка някоя различна играчка или пък организирайте среща за игра с другарите на кучето ви. Гарантирано всички ще бъдат много доволни.

2. Колкото повече лакомства, толкова повече!

Няма как един празник да мине без вкусотии за похапване. Затова ако имате време, пригответе нещо специално за своя домашен любимец. Тук може да намерите няколко лесни рецепти, които да ви вдъхновят: РЕЦЕПТИИИИ. Но ако не обичате да готвите, при нашите приятели от “Кучешката пекарна” може да откриете неповторими и много здравословни вкусотии. В краен случай остава и вариантът кварталното зоомагазинче, но за специален ден трябва да има специални изненади.

3. Новите играчки никога не са излишни

Какво по-хубаво от една нова пискаща играчка или топка по случай Световния ден на кучето. Щастието и еуфорията ще са пълни, а и кой не се радва на подаръци.

4. На СПА

Почивка, релакс, вода, кал, безброй пръчки и много интересни миризми. Всяко куче ценител ще бъде изключително щастливо от тези 10-звездни условия на “СПА курорта” Локва ала Парадайс де Язовир. Там качеството винаги е на ниво, пък и учените казват, че калните бани били много полезни за ставите, костите, кожата. Така че и стопаните ще имат дивиденти от цялото изживяване. Но ако сте консервативни и тези изживявания са малко екстремни за вас, винаги можете да заведете кучето си на грумиг в някой салон.

5. Милион и една прегръдки и целувки

За да се почувстват още по-специални вашите домашни любимци, днес се опитайте да поставите световен рекорд по целуване и прегръщане на куче за един ден. Предполагам, че ще е доста уморително и че са възможни контузии, но в името на щастието на вашето сладурче трябва да дадете всичко от себе си.

Това са нашите скромни предложения. Развихрете въображението си и не спирайте да показвайте на домашните си любимци колко много ги обичате без значение какъв ден. Те са специални всеки ден.

No Comments

Leave a Comment