7 супер нелепи въпроса от стопани на кучета, с които ветеринарите се сблъскват постоянно

Здравейте отново на всички! Тази седмица, аз и Рафа бяхме при ветеринара за рутинен преглед. Здравето преди всичко, нали!

И след като изчакахме търпеливо десетина минути в чакалнята, ми хрумна една идея, която искам да споделя с вас. Отговорете честно: колко пъти сте били при вашия ветеринар и сте се улавяли, че му задавате безумни въпроси?! Признавам си и на мен ми се е случвало. И… след като се прегледахме (и сме здрави), се заговорихме с лекаря на Рафа и той ми сподели няколко забавни случки е бил свидетел в практиката си. Няма как да не ги споделя с вас:

1. Става въпрос за мъжко куче. Стопанинът към ветеринаря: “Защо кучето ми има зърна?”

Оказва се, че този въпрос е задаван предимно от господата с мъжки кучета. Когато стопанинът получи отговор, гласящ, че всички бозайници имат зърна, изражението на лицето се променя и започва да гледа лошо. Ако се поясни, че той като мъж също има този “атрибут”, положението става още по-начумерено.

2. Отново става дума за мъжко куче. Стопанинът към ветеринаря: “Ако кастрирам кучето си, това означава ли, че то ще бъде женско?”

И сега сигурно ще ви шокираме, защото според мен едва ли някой здравомислещ човек може да има подобно мнение, но е факт, че повечето стопани на кучета смятат, че кастрацията представлява отстраняване на половия орган на животното. След този въпрос ветеринарят започва да обяснява какво точно представлява тази хирургическа процедура и как след нея кучето запазва своята мъжественост.

3. Стопанин към ветеринаря: “След като кученцата престанаха да сучат, зърната на майка им са все още подути. Трябва ли да я доим?”

Вие как бихте отговорили на подобен въпрос, който ви е зададен от човек на възраст, здрав ум и сериозно изражение?! Както при хората млякото на майката не винаги пресъхва веднага след като бебето бива отбито и захранвано. Това може да доведе до доста сериозен здравословен и наистина болезнен проблем, наречен мастит. Затова при подобен случай трябва да се обърнете към своя ветеринар, който да се погрижи за домашния ви любимец, а не да прилагате метода на Грег от “Запознай се с нашите”. (Вижте видеото, за да се подсетите за какво говорим и какво не трябва да се парви!)

4. Стопанин звъни по телефона на ветеринаря си: “Здравейте. Става нещо много странно  кучетата ми си играеха в задния двор и сега са слепени. Какво се случва?!”

И тук лекарят започва да обяснява за “птичките и пчеличките” и при какви обстоятелства кучетата се залепят един за друг, което само по себе си е “малко” неловко.

5. Собственик към ветеринаря: “Има ли протези на тестиси за кучета, такива, благодарение на които кучето да не се усети, че е кастрирано?”

Явно някои собственици смятат, че ще бъдат укорявани от домашните си любимци при решението да ги кастрират. Но в интерес на истината – Да, има такива протези, но до колко са добра идея за вашето кучето и за здравето му, това може да каже единствено ветеринар.

6. Собственик към ветеринаря: “Кучетата минават ли през менопауза?”

Обикновено стопаните задават този въпрос, когато забележат, че възрастното им куче е загубило темперамента си и не е толкова активно. Наистина, с възраста при кучетата настъпват разни хормонални промени, но определено не може да се нарече менопауза или поне не подобява симптомите, които имат хората.

7. Собственик на женско лабрадорче към ветеринаря: “Нашето малко кученце има херния. Какво да правим?”

На тази случка лично аз много се смях, макар все още да ви се струва странно как мога да се забавлявам от неволите на малкото сладурче, но сега ще разберете. Разтревожените стопани на красивото бебе лабрадорче решили, че Пол (така се казва момиченцето) има херния в долната част на корема. След прегледа ветеринарят с усмивка на лице и леко неловко изражение започва да им обяснява, че всъщност малкото сладурче не е момиче, а момче.

Надявам се, че сте се забавлявали и вие, както ние с Рафа. До скоро!

No Comments

Leave a Comment