Бързо и лесно лакомство с риба тон за вашето куче

Нямам търпение да споделя с вас една страхотна рецепта, която намерих съвсем случайно. Тритчетата се приготвят изключително бързо, но са толкова-а-а вкусни (съдя по ентусиазма на двамата лакомници, които при звука на отварящия се хладилник идват за наградка със скоростта на светлината).

Какво ви е необходимо:

1 консерва риба тон (100 гр), заедно със соса й

1 яйце

90 гр брашно

Аз избрах риба тон със зехтин от био магазините, защото исках да е качествена. Наистина е малко по-скъпичка, но все пак здравето на кучетата ви е най-важно. Започваме с приготвянето. Пускате фурната на 180 градуса, за да загрее. В кухненски робот/блендър или каквато подобна джаджа имате, слагате рибата тон и яйцето. Разбивате добре. След това добавяте и брашното и отново разбърквате. Готовата смес я изсипвате върху застланата с хартия за печене тава и разнясяте с шпатола, докато тестото се разнесе равномерно. Не правете блата много дебел и не се старайте да му придавате красива форма, защото след това ще се нареже на малки хапки. Щом сте готови, сложете във фурната и печете 15 минути. Изваждате и оставяте да се охлади хубаво. След това режете на ивици, а тях на малки правоъгълници и сте готови. Както казах бързо и много лесно, а щастието на кучето ви – безценно.

Забележка: Понеже в тези лакомства има риба, препоръчително е да се съхраняват в хладилник за максимум една седмица в дишащ съд и за 3 месеца във фризера.

No Comments

Leave a Comment