#dogzone: Любов от пръв поглед

Добре дошли в #dogzone, където стопани и кучовци споделят своите преживявания, мнения и… какво ли още не. Днес е много светъл празник: Денят на народните будители. Затова искам да ви срещна с един изключителен мъж, който винаги казва това, което мисли, бори се за това, което смята, че е правилно и справедливо и не се страхува да предизвиква себе си всеки ден. Ивайло е най-усмихнатият и зает човек, когато познавам. Вечно се опитва да оправи света или покорява някой нов “връх” в живота си. Освен това, ако сте любител на екстремните изживявания, значи определено ще го срещнете някъде да кара сноуборд, да лети с парапланера си, да се катери, да кара колело в града и планината и т.н. Спирам, за да не ви отегчавам със списъци. Той е и страстен пътешественик и обича безкрайно много животните. Сега е ред да ви представя и новото предизвикателство пред Ивайло, което се нарича Алберт. Невероятно красив сладур, който е бил изоставен край монумент сред боклуци далеч от града. От досадното пале, което ви се мотае в краката, Алберт се е превърнал в приятел и част от семейството. Затова следващия път, когато видите бездомниче, което иска само малко от вашето внимание и любовта ви, не го подминавайте или поглеждайте със страх или грубост. Нека бъдем истински човеци!

#стопанинът

Име: Ивайло
Представи се с няколко думи: Програмист, парапланерист, колоездач, мрънкач 🙂
Какво обичаш да правиш в свободното си време или какви са твоите хобита: Как така свободно време? 🙂 Ако случайно има такова, през което не спя, гледам да обърна внимание на приятелката ми, карам колело, цъкам нещо на компа, пътувам насам-натам, опитвам се да оправя света (боря се с вятърни мелници) …
Как се казва домашният ти любимец: Алберт. На чичо си Айнщайн го кръстих
Каква порода е: Кулски палаш. Смесица между много смела чихуахуа и българско овчарско куче. Всъщност Кула е градче в Северозападна България, около което открих Алберт. “Палаш” на кулски означава голямо улично куче.
Защо куче, а не котка, костенурка или хамстер: Имал съм и рибки, хамстери, чинчила, котка и тамагочи. Винаги съм бил на мнение, че ще си взема голдън ретривър, когато порасна достатъчно, за да си купя къща с двор, но така се случи…

#кучето

Опиши се с 3 думи: Един послушен психопат.
Топка, гумен кокал или чехъл? Това е въпросът! И кабели, дрехи, чорапи… Най-обичам бельо!

Как си почиваш? Спя върху стопанина си.
Страх ли те е от нещо и ако отговорът е “ДА”, от какво? Шефът като каже “НЕ!”.
Защо кучетата не харесват котки и катерички? Как така не харесват? Аз ги обожавам. Само да има водичка, да преглъщам по-лесно.
3 неща, които би променил в стопанина си: Това “НЕ!” бих му го разкарал от речника. Бих му подписал молбата за напускане и бих го сложил него в клетката, пък аз да си шаря из апартамента.
За какво мечтаеш? За една огромна поляна и шефа да има достатъчно енергия да тичаме из нея. И много храна.
Какво е първото нещо, което правиш сутрин? Будя началника посредством мрънкане, защото съм гладен и ми се ходи в дворчето, СПЕШНО!
Какво е мнението ти за ветеринарите и искаш ли да им кажеш нещо? Ужасни хора. Така и не разбраха, че съм хетеросексуален и постоянно ми завират нещо отзад. Изроди.

Довърши изреченията:

– Стопанинът ми… е много удобен за спане.

– Когато остана сам/сама… ям всичко, което добарам.

– Мога да изям… целия свят, както и около 1/3 от млечния път. Ще ми се да порасна толкова, че да погълна още някоя съседна галактика, ама ще видим.

– Много обичам… да тичам и да дъвча.

Когато ме ядосат…, препикавам някой ъгъл.

Най-страхотното място, на което съм бил/била е… вилата на шефа. Една голя-я-я-я-ма поляна и много неща за дъвчене.

Обичам да пътувам…, защото спя през цялото време.

Най-добрият ми приятел е… Danger. Това е бултериера на шефката. Постоянно ѝ гриза гърлото.

Глезят ли те или вкъщи всичко е под строг контрол? И двете. Подозирам, че шефът е биполярен вече.
Имаш ли си хоби? Да, Иво, Фани и Danger
А гадже? Danger, въпреки че ми е и майка, ама още не знае.
Ако имаше златна рибка, която да изпълнява желания, какво би си пожелал/ла? Да е по-пълничка, че са много гурме.

#стопанинът

Защо избра тази порода куче и с какво тя е по-добра от останалите? Не я избрах, тя ме избра. Уличните превъзходни са по-послушни от другите, защото по този начин са оцелели техните родители. Трябва да си послушен, за да те прибере някой от улицата. И да си сладък. Пък породистите са разлигавени в повечето случаи.

Когато видя за първи път твоето мъниче какво си каза или помисли? Беше до един монумент на 10 км от най-близкото населено място (Кула). Нямаше живо пиле, а купища боклук. Заведох Фани (приятелката ми) да види монумента и там се появи Алберт, въртейки опашка. Опитах се да не го гледам, защото знам какво ще стане. Фани не удържа и ме накара да го погледна. Беше любов от пръв поглед.
С какво ще запомниш или си запомнил първия ви ден заедно вкъщи? Бълхи, кърлежи и животопроменящо решение.
Има една поговорка: Не питай старило, а патило. Затова дай 3 съвета от опит на хората, които възнамеряват да си вземат тази порода куче! Обезопасете мястото, на което ще го гледате – малките имат нужда да си точат зъбите и затова хапят всичко. Дайте им играчки, които могат да дъвчат до припадък. И ползвайте google/youtube за съвети
5 пакости, с които твоят домашен любимец ще остане в историята: Един изгризан кабел, много изгризани дрехи и цял бултериер в ранички.

Кое е любимото ви занимание заедно? Като легне в мен забравям всичко лошо 🙂

А кое е най-милото нещо, което прави той? Всеки път като ме погледне в очите с влажния поглед. Няма как да му откажа, каквото и да е.
Вашето тайно място (или не толкова тайно) за разходки е… дворчето на блока. Постепенно разширяваме периметъра, но там му е зоната на комфорт.
Кое е любимото лакомство на домашния ти любимец? Обича бисквитки.
А ти приготвяш ли му/я храна? Ако – да, каква и може ли рецепта? Понякога му накисвам гранулата във вода. Някой ден ще му сготвя мусака, обещавам!
Приключенствате ли с домашния ти любимец и кои дестинации вече сте открили? Тръгнахме от Северозападна България и най-често пътувахме по дестинацията София – Пловдив. Догодина има да обикаляме…

Довърши изреченията:

Кучето ми… е голям пръдльо.
Денят ми започва… със скимтене за разходка и завършва с… със заспало куче до мен <3.
Когато се прибера вкъщи след работа…, бързам да го нахраня и разходя.
Кучешката храна… е чудесно откритие! Взимаш 20 кила чувал и забравяш за готвене :).
След като си взех куче…, станах друг човек! Бъзикам се, същия съм си, все пак сме заедно само от 1 месец :).

No Comments

Leave a Comment