#dogzone: Междузвездният бигъл

Добре дошли в #dogzone, където стопани и кучовци споделят своите преживявания, мнения и… какво ли още не. Тазседмичните герои са Инес и R2-D2 (накратко Арти). Той е луда глава, авантюрист и обича да декорира (мебели, цветя, чорапи и т.н.), а тя е… безнадеждно влюбена в своя бигъл стопанка.

Б.ред: Ще ви издадем една малка тайна: големи сладури са и двамата.

#стопанинът

Име: Инес
Представи се с няколко думи: Енергичен, позитивен, зает човек, който не може да стои на едно място.
Какво обичаш да правиш в свободното си време или какви са твоите хобита: Водя кучето на разходки. (смях)
Как се казва домашният ти любимец: R2-D2, феновете на Star Wars се кефят на макс (Арти накратко).
Каква порода е: Бигъл (което не е порода, а диагноза).
Защо куче, а не котка, костенурка или хамстер: Имала съм папагал, костенурки, морско свинче, риби, всичко… само не и куче. Кучето е голямата мечта, която сбъднах!

#кучето

Опиши се с 3 думи: Не мога само с 3 думи. Добър, игрив, лудетина с големи уши и чудесен нос.
Топка, гумен кокал или чехъл? Това е въпросът! Чорап!

Довърши изреченията: 

– Стопанинът ми… е най-страхотният на света. Аз правя бели, той чисти след мен и после даже ми дава лакомства.
– Когато остана сам/сама… много обичам да се боря с въображаем противник. Например ще се случи леглото ми да ме нападне, някое цвете да ме погледне на криво, имам доста страховити истории. 
– Мога да изям… всичко, което става и не става за ядене.
– Много обичам… Обичам всичко, аз съм доста любвеобилен, и одушевени, и неодушевени предмети обичам. А най-много обичам да ям!
– Когато ме ядосат… се правя на голямо куче и лая или обръщам гръб и не отивам да се гушкам поне един час.

Глезят ли те или вкъщи всичко е под строг контрол? Понякога ме глезят, понякога ме наказват. Понякога съм заслужил да ме наказват, понякога не. Ох, добре, винаги съм залужил.
Имаш ли си хоби? Да, понякога разхождам стопаните си до гората, понякога изчезвам, те ме търсят, после ми се карат, но всичко е под контрол. Също много обичам сутрин рано да застана пред вратата им и да започна да въздишам, просто за удоволствие.
А гадже? Гадже, още нямам. Казват, че не съм пораснал още. 
Ако имаше златна рибка, която да изпълнява желания, какво би си пожелал/ла? Да има безброй много наградки и лакомства за мен и чорапи естествено.

#стопанинът

Защо избра тази порода куче и с какво тя е по-добра от останалите? Бигълите са много своенравни, но добри кучета. Разбират се, както със себеподобни, така и с деца. Те са енергични и забавни.
Когато видя за първи път твоето мъниче какво си каза или помисли? Е, няма по-сладко кутре от него!
С какво ще запомниш или си запомнил първия ви ден, прекаран заедно вкъщи? Той не можеше да си намери място, аз – също. Спомням си за една безсънна нощ, когато аз и той будувахме заедно. После всичко си дойде на място.
Има една поговорка: Не питай старило, а патило. Затова дай 3 съвета от опит на хората, които възнамеряват да си вземат тази порода куче! Хм, вдигнете всичко нависоко и като казвам всичко – буквално всичко! Съветвам ви да се заредите с търпение, ще ви е нужно!
Кое е любимото ви занимание заедно? На него му е любимо да краде неща, а аз да го ходя след него, за да му го взема. На мен ми е любимо ми е всичко, което правим заедно, разходки, игри, бели…
5 пакости, с които твоят домашен любимец ще остане в историята: Само пет? 🙂 Вкъщи изяде доста неща, няма да стигне мястото, за да ги изброя.

1. Първото му легло е на малки парченца;

2. Веднъж цялата къща беше посеяна с разкъсани найлонови пликове;

3. По време на едно пътуване до Пампорово, имаше изключително много сняг и лед. Както си тичаше, скочи от един парапет, слава Богу, беше от около 2м и падна върху сняг. Трябваха ни 30 мин., докато успеем да го извадим от балкона, въху който падна, след което го затопляхме супер дълго време. Беше си страшничко преживяване.

4. Най-много обича да отваря джобове и да краде, каквото намери в тях (смях);

А кое е най-милото нещо, което прави той? Арти е най-гальовното и мило куче на света. Ужасно много обича да се гушка и вече дори му казвам, че е коте, а не куче.
Вашето тайно място (или не толкова тайно) за разходки е… Основно се разхождаме в парковете, но най-много обича в гората.
Кое е любимото лакомство на домашния ти любимец? Ментови гризалки за зъби.
А ти приготвяш ли му/я храна? Ако – да, каква и може ли рецепта? За жалост не му приготвям храна и все се каня да започна. За сметка на това му давам плодове и зеленчуци.
Приключенствате ли с домашния ти любимец и кои дестинации вече сте открили? Откакто сме заедно сме били на море. Беше забавно, научи се да плува и вече му харесва. Били сме заедно и на ски, там също му харесва. Обича да копае дупки в снега.

Довърши изреченията:

– Кучето ми… е най-добрият ми приятел на четири лапи, колкото и клиширано да звучи.
– Денят ми започва… с игра и завършва с… с разходка с него и с гушкане. Въобще в нашите отношения има доста игра и гушкане.  
– Когато се прибера вкъщи след работа… ме посреща винаги на вратата, пада голямо скачане и облизване. Най-щастлив е на света.
– Кучешката храна… Доста прочетох за кучешката храна и най-накрая се спрях на висок клас канадска храна и съм много доволна.
– След като си взех куче…, станах по-щастлив човек!

No Comments

Leave a Comment