#dogzone: “Очарователната грозница” и милата красавица

Добре дошли в #dogzone, където стопани и кучовци споделят своите преживявания, мнения и… какво ли още не. С началото на един от най-цветните месеци в годината ви представяме Александра и Мата. Две неразделни приятелки, които не могат една без друга.

 Б.ред.: Тези две чаровници ще разтопят сърцата ви.

#стопанинът

Име: Александра
Представи се с няколко думи: От около година се занимавам с ретуш ( Б.ред.: чеовек на изкуството) и ми е все така вълнуващо и интересно. През останалото време обичам спокойствието и уюта – сред природата, в компанията на добри приятели или сама със себе си… и не на последно място – колкото се може по-често с с куче. (смях)
Какво обичаш да правиш в свободното си време или какви са твоите хобита: Интересувам се от много области, но не мога да кажа, че имам хоби. Още по-малко, че правя нещо изключително и уникално. Всъщност, това е доста лоша реклама, но напоследък всеки се изтъква с “уникалност”, която рядко е истински впечатляваща. (усмивка)
Как се казва домашният ти любимец: За сега имам само едно куче – Мата.
Каква порода е: Френски булдог.
Защо куче, а не котка, костенурка или хамстер: От деца (аз и сестра ми) в семейството сме имали различни животни, но кучешкото присъствие ми е най-интересно. Точно преди малко, галейки Мата, й казах, че е най-страхотната котка точно, защото е куче. (смях) Извинявам се на котараците и техните собственици.

#кучето

Опиши се с 3 думи: Три са “малко”, по-добре с две: очарователна грозница. Един човек ме описа така и на мен много ми харесва.
Топка, гумен кокал или чехъл? Това е въпросът! Пръчка!

Довърши изреченията: 

– Стопанинът ми… Стопанинът съм аз! Имам много любимци и ги обичам всичките.
– Когато остана сам/сама… спя, особено на забранени места.  
– Мога да изям… наистина всичко.
– Много обичам… да се отнася с мен като с човек.
– Когато ме ядосат… съм все така добра (само така ще променим света).

Глезят ли те или вкъщи всичко е под строг контрол? Глезят ме, но не казвайте, че съм си признала.
Имаш ли си хоби? Обичам всичко, което се прави в компанията на хора. Ъ-ъ-ъ, стига те да не играят с топка и да не прегръщат моите хора. А и да не танцуват! Тези неща някак ме карат да си излая дробовете… от ревност!
А гадже? Не, но намирам уличните момчета за доста привлекателни (смях)
Ако имаше златна рибка, която да изпълнява желания, какво би си пожелал/ла? Да съм неотлъчно до любимите ми хора и винаги да се забавляваме.

#стопанинът

Защо избра тази порода куче и с какво тя е по-добра от останалите? Не е имало избор. Мата просто влезе в живота ми, но все пак смятам, че изборът, не само на куче, а въобще на домашен любимец е добре да бъде осъзнат. 
Има една поговорка: Не питай старило, а патило. Затова дай 3 съвета от опит на хората, които възнамеряват да си вземат тази порода куче! Не бих дала съвет за възпитанието, имайки предвид колко разглезено куче имам. Едно от основните неща е стопаните на тази порода да се грижат за гръбнака на животинкат. Твърде безразсъдни са в игрите, а това им е слабо място. Признавах, че знаех за това, но въпреки всичко Мата има дискова херния, без да имаме представа как и кога се е образувала.
Кое е любимото ви занимание заедно? От гушкането до бягането – всичко ни е любимо 🙂
5 пакости, с които твоят домашен любимец ще остане в историята: 

1. Веднъж изяде купа с току-що направени кюфтета.

2. Друг път пък я заварих да спи върху слънчево петно на кухненската маса.

3. При гостуването ни на една баба от село, беше намерила и изпила вкиснала саламура от сирене. Беше в бяло до веждите. Коремът й щеше да се пръсне, оригваше се и носеше най-ужастната миризма в живота ми…

4. Веднъж мина през една мрежа против комари без въобще да разбере, че е скъсала нещо… останалото е само разпилян боклук и спане между възглавниците. (усмивка)

А кое е най-милото нещо, което прави тя? Мило е всяка сутрин да те буди, молейки да се мушне при теб под завивките.
Вашето тайно място (или не толкова тайно) за разходки е… Най-любимо е, където няма много хора.
Кое е любимото лакомство на домашния ти любимец? Според събраните впечатления – диня.
А ти приготвяш ли му/я храна? Ако – да, каква и може ли рецепта? Приготвям й единствено сварен ориз с малко зехтин, а рецептата е ясна.
Приключенствате ли с домашния ти любимец и кои дестинации вече сте открили? Приключенстване – силно казано, но е с нас навсякъде, където е възможно: планина, море, язовир, река. От известно време е редовна на рибарските къмпинги на баща ми, спят заедно в палатка – това ми се струва много смешно и много мило.

Довърши изреченията:

– Кучето ми… го обичам – МНОГО! То е моето куче.
– Денят ми започва… с галене на куче и завършва с… галене на куче.
– Когато се прибера вкъщи след работа… Мата е най-щастливата на света.
– Кучешката храна… не е за хора.
– След като си взех куче…, започнах да забелязвам и да се усмихвам на ВСЯКО куче! Е, да – и започнах да се разхождам повече.

 

No Comments

Leave a Comment