#dogzone: “Страшният великан” и милата красавица

Добре дошли в #dogzone, където стопани и кучовци споделят своите преживявания, мнения и… какво ли още не. Сигурно ви се е случвало някой приятел да ви каже: Хей, днес видях едно момиче, което ужасно много приличаше на теб. А аз на ум му отговарям: Да бе да, сигурно си спял още или да бе да, едва ли е приличала на мен. 🙂 Но никога не съм вярвала, че ще се запозная с човек, с когото по душа, виждания, страсти и интереси ще сме напълно еднакви. Има само една малка разлика между двете ни, тя е по-смела. Искам да ви представя невероятната, усмихната и пълна с идеи и добрина Соня и любителя на чехли, който също като мен се страхува от гръмотевици, но пък е фен на катерички 🙂 – Бари. Двама другари, които съдбата е решила, че няма как да не са заедно. (р.б. Смее ли някой да спори със Съдбата?!) Ако тези усмихнати сладури ви се сторят познати, веднага ще ви дам жокер. Соня е момичето, което стои зад ръчно направените красоти за кучета и техните стопани Sonya’s Happiness, а Бари е един от моделите, който се радва на творенията й.

И ако смятате, че това е страхотно, сега направо ще се влюбите в нея. 50% от всяка поръчка Соня дарява на организации или хора, които се грижат и спасяват бездомни животни. Като една усмихната фея е! 🙂

#стопанинът

Име: Соня
Представи се с няколко думи: Щастлива, позитивна, обичаща живота, животните и хората, които вярват в мечтите си и не спират да ги преследват. По детски наивна, ненаситна за любов и шоколад.
Какво обичаш да правиш в свободното си време или какви са твоите хобита: Обичам да “бича айляк”, да меря софийските улици, да спортувам и да говоря. Най-много обичам да говоря ахахахах Хобитата са много, но като цяло бързо ми омръзват нещата и гледам да разнообразявам. Има сутрини, в които се събуждам с креативни пориви – да си ушия дънкова чанта, да експериментирам с нов десерт, да отворя куфара с декупажни истории и да си направя вазичка примерно. Откачена история 🙂 (р.б. толкова ми е познато всичко това хахаха)
Как се казва домашният ти любимец: Бари, Барон, Баричело, Бар…, а понякога му викам и Мустафа (преди съм имала два далматинеца – Дарлинг и Дестийн)
Каква порода е: Златното ми момче (Голдън Ретривър).
Защо куче, а не котка, костенурка или хамстер: Защото кучетата са истински във всяка своя реакция.  Защото с кучето можеш да общуваш.

 

#кучето

Опиши се с 3 думи: Огромен, сладък и страхлив.
Топка, гумен кокал или чехъл? Това е въпросът! Няма верен отговор – all in!

Как си почиваш? Гледам да не се изморявам много, за да не се налага да мисля варианти за почивка. Мързеливо го раздавам ежедневието, излежаване в различни пози, малко просене за храна… чесане и повечко спане.
Страх ли те е от нещо и ако отговорът е “ДА”, от какво? Страхлив съм, както споменах и по-горе. Страх ме е от много неща. От чадъри ме е страх, примерно, адски много – самото движение по отваряне на чадъра ме втрещява и този глух странен и загадъчен шум.  Ако вали навън, никога не ме извеждат с чадър. Но най-много ме е страх, когато навън вали и трещи – в тези моменти винаги съм под масата на кълбо и звукът на телевизора е усилен на макс, за да не чувам какво се случва навън.
Защо кучетата не харесват котки и катерички? Котките са зли и отмъстителни същества, а катеричките ги харесвам, но те мен не – изглеждам им страшен великан.
3 неща, които би променил в стопанина си:

1. Соня да става малко по-рано сутрин, че много се е научила да се излежава нещо
2. Да е малко по-непохватна и по-често да изпуска хапване, което обикновено аз обирам от земята. Вкъщи нямат прахосмукачка – нямат нужда
3. Не бих искал да обръща толкова много внимание на абсолютно всяко куче, което срещне по улицата. Някаква ревност се отключва в мен.

За какво мечтаеш? Като цяло съм скромен в мечтите си, но най-често си мечтая за дузина чехли, които да охранявам. Обикновено докопвам по един, максимум два.
Какво е първото нещо, което правиш сутрин? Със ставането се позиционирам в кухнята – сутрин най-много обичам ябълки и банани. Докато не си ги получа, не преминавам към следващото нещо за деня.


Какво е мнението ти за ветеринарите и искаш ли да им кажеш нещо? Не са най-симпатичните хора на света, въпреки че се опитват винаги да са мили и да ме коткат. Малко са лицемерни – ах ти колко си хубав, ах колко си добър… и оп – боцнат ти някоя игличка. Бих им казал: „Вие нямате ли си друга работа, бе, хора” 🙂

Довърши изреченията:

– Най-страхотното място, на което съм бил е… на село – пълно е с кокошки, магарета, кози и овци и ми е много интересно.

– Обичам да пътувам… в кола, с часове не помръдвам.

– Най-добрият ми приятел е… едно голямо розово плюшено прасе

– Мога да изям… цяла диня барабар с кората.

– Много обичам… да ме чешат.

Когато ме ядосат… Сръдлив съм – оттеглям се в някой ъгъл и не желая да ми обръщат внимание. Дори не искам да ме чешат. Но пък ако усетя аромат на пържолка, бързо ми минава.

Глезят ли те или вкъщи всичко е под строг контрол? Ужасно много ме глезят. Аз съм на кака, на мама, на баба и на вуйнето момчето. Всичко ми е позволено. С една дума „Царче“ съм си и така се чувствам.
Имаш ли си гадже? Няма да скрия, че съм много ухажван в градинката. Гадже, да – една златна красавица – Стейси.
Ако имаше златна рибка, която да изпълнява желания, какво би си пожелал? Да няма кучовци без дом, това само.

 

#стопанинът

Защо избра тази порода куче и с какво тя е по-добра от останалите? Той беше подарък за моя приятелка, но след време съдбата го върна при мен.

Когато видя за първи път твоето мъниче какво си каза или помисли? Той беше дребно и мило момченце, имаше някак жалък вид, беше по-дребен от сестричката си. Нямаше начин да го подминеш.
С какво ще запомниш или си запомнил първия ви ден заедно вкъщи? С гушкане, смачкахме го от гушкане няколко приятелки, а той не помръдваше.
Има една поговорка: Не питай старило, а патило. Затова дай 3 съвета от опит на хората, които възнамеряват да си вземат тази порода куче! Прекрасен избор, никакви грижи, безгранична любов, примесена на моменти с малко глупавост.
5 пакости, с които твоят домашен любимец ще остане в историята: Бари е изключително непакостливо куче. Единствената пакост са често липсващите чехли и обувки, които обаче не са изядени, а са на някое скрито, добре прикрито местенце.

Кое е любимото ви занимание заедно? Имам си една игра, казва се „кое избираш“: аз му предоставям едновременно 5 играчки и той трябва да избере само една. Но той никога не успява да избере само една – взима, пуска, взима следващата, пуска я и пада голям смях.

А кое е най-милото нещо, което е правил той? Дори белята, направена от него, е мила. Погледът му работи безотказно! Иначе носил ми е шоколад и цвете в уста… разтапям се.
Вашето тайно място (или не толкова тайно) за разходки е… бръмчим повече по улиците, сред хора и кафенца.
Кое е любимото лакомство на домашния ти любимец? Лакомия си е като мен, не подбира много, много.
А ти приготвяш ли му храна? Ако – да, каква и може ли рецепта? Пролет, лято, есен, зима… в магазина всичко има.

Довърши изреченията:

Кучето ми… е любов и много смях, безкраен повод за усмивки.
Денят ми започва… с чехъл за събуждане и завършва с… безкрайно мачкане на голяма космата топка.
Когато се прибера вкъщи след работа…, Бари винаги чака да извадя нещо от чантата и да му дам, на всичко се радва. Може да е билетче, опаковка дъвки, боклуче… нещо да е.
Кучешката храна… ме изкушава доста често.
След като си взех куче…, на моменти започнах да харесвам кучетата повече от хората. Имам в пъти повече поводи за усмивки с него около мен.

No Comments

Leave a Comment