Най-вкусният домашен сладолед… за кучета

Обичате ли сладолед?! Всъщност това май е доста излишен и глупав въпрос, защото според мен няма човек, който да откаже подобно сладко изкушение. Домашните любимци не правят изключение. Доста често се възползват от миловидното си излъчване и от нашата любов към тях, за да постигнат това:

Или пък това:

Затова решихме да потърсим и изпробваме някоя рецепта за домашен здравословен сладолед за кучета. Какво ще ви е необходимо: един незаменим помощник в кухнята (моят се казва Рафа и е голдън ретривър на 3 години), 1 банан, 2 кофички обезмаслено кисело мляко, 1 с.л. фъстъчено масло, 2 с.л. мед, 5/6 ягоди, кучешки бисквитки, някакви купички, в които да сложите сладоледа, за да се замрази (аз използвах алуминиеви форми за кексчета за еднократна употреба), блендер. Рецептата е много лесна и бърза, така че дори да не сте факир в кулинарията, с нея ще се справите с лекота.

Започваме с нарязването на банана на шайби, след което ги поставяме в блендера. Към тях добавяме фъстъченото масло и меда и смиламе, докато се получи хубава гладка смес.

Към готовата смес добавяме млякото и отново разбиваме, докато всичко се смеси добре. Накрая слагаме и добре почистените ягоди и отново блендираме. Готовият сладолед се поставя в купички и за да можете след това лесно да го държите с ръце, докато вашият домашен любимец похапва сладко, сладко, може да сложите по една кучешка бисквитка в центъра на купичката.

Слагате във фризера да се замрази и след час сте готови. А през това време… можете да подремнете блажено и доволни от свършената работа. 🙂

Дано рецептата да хареса и на вашите домашни любимци, при нас пожъна голям успех.

No Comments

Leave a Comment