Как да превърнете стара тениска в красива папионка за кучето ви

Лято е. И освен хилядите снимки на ден във фейсбук на хора, които лежат на плажа или пият някакъв коктейл, тук-таме се появява и някоя снимка от сватба. 🙂 Затова реших да ви покажа, как да си направите сами папионка за подобни официални случаи за домашния ви любимец. Защото все пак не само хората трябва да изглеждат добре и елегантно. Вашето куче също ще се чувства върховно, когато всички го гледат в захлас и се възхищават на перфектния му стайлинг хихихи. В интернет има доста варианти на DIY (do it yourself/направи си сам) папионки, но аз се спрях на една, която се прави много бързо и лесно. Да започваме!

По принцип за направата на папионката може да използвате бандана (кърпа, която планинарите използват за предпазване от слънце, вятър и т.н.) и както се досещате, може да я откриете в специализираните магазини за планинарство. Но в случая ще ви свърши работа и всяка квадратна кърпа, която имате под ръка. Аз използвах стара тениска, която купих и никога не облякох 🙂 (женска му работа). От нея изрязах на око квадрат.

Доста е шарена, но както е казал Мечо Пух: “Колкото повече, толкова повече”. Обръщате на обратно квадрата и сгъвате двата противоположни края, докато се допрат един до друг.

След това сгънатите страни отново прегъваме, докато съберем противоположните краища. Сякаш правим две ролца.

Повтаряме отново това действие.

 

След това хващаме двата остри края на проекто папионката ни и ги сгъваме, като оставяме около пет пръста разстоние между тях. Преплитаме ги и стягаме здраво.

Обръщаме папионката от другата страна и прекарваме свободната летна, като стягаме здраво, за да се образува хубава намотка. Когато сте готови, завръзвате двата свободни края.

Папионката ни вече е готова, сега остава да я прикрепим към каишката на нашия кучо.

Взимаме каишката и слагаме папионката горе-долу по средата. С двата свободни края завръзваме творението си за каишката и сме готови за големия тест. Дали ще я хареса кучо?! 🙂

Рафа беше изключително доволен или по-скоро се радваше, че аз съм доволна и развълнувана хаххахаха

Опитайте и вие! Нищо не пречи да се разхождаме по поляните с папионки и наконтени, дори без повод. 🙂 Важното е да се чувстваме добре и щастливи. Благодарим за вниманието. 🙂

No Comments

Leave a Comment