Кучето, което ще промени историята на Америка

Драматичните президентски избори в Америка вече излъчиха своя победител и това е Джо Байдън. Демократът, който има не лека съдба, събра необходимите над 270 гласа, за да стане президент на Съединените щати. Опонентът му Доналд Тръмп от своя страна заяви, че ще оспорва вота във Върховния съд и задейства процедурата още преди края на броенето.

Тези избори бяха не само съдбоносни за Америка, но ще променят и историята й. За първи път в “Белия дом” ще живее куче, което е осиновено от приют за спасяване на животни.

През последните четири години в официалната резиденция на американския президент нямаше домашни любимци, но новото Първо семейство ще промени това.

Немските овчарки Чемп и Мейджър ще се радват на прекрасните условия в “Белия дом”, когато новоизбраният президент Джо Байдън и съпругата му Джил се преместят да живеят там.

И въпреки че много от Първите семейства преди тях също са водили кучетата си в официалната резиденция, Мейджър ще бъде първото куче, осиновено от приют за спасяване на животни, което ще живее там.

Немската овчарка Чемп се присъединява към семейство Байдън през 2008 г. През същата година Джо Байдън става вицепрезидент при Барак Обама. По това време в “Белия дом” живеят неговите кучета Бо и Съни, порода Portuguese Water Dogs.

Мейджър се появява в живота на бъдещия президент на Америка по-късно, когато вече не е на този пост.

През 2018 г. дъщеря му Ашли вижда във Facebook, че няколко кученца търсят своя нов дом в приюта за животни на “Delaware Humane Association“.

Г-н Байдън се свърза с центъра и взима Мейджър вкъщи за кратко, а след това го и осиновява.

И въпреки че вицепрезидентът му Камала Харис в момента не притежава куче, известно е, че тя е фен на четириногите сладури. Неотдавнашен туит на официалната й страница показа, че тя редовно приема кучета в своя сенатски офис.

В “Белия дом” са живяли много кучета. На стената в Източното крило на официалната резиденция има специална постоянна експозиция, показваща техни снимки.

Шоколадовият лабрадор Бъди беше един от двамата домашни любимци, които семейство Клинтън отглеждаше по време на управлението си. Другият беше котка на име Сокс. Джордж Буш имаше три кучета в “Белия дом” – два шотландски териера, Мис Бийзли и Барни, и английски спрингер шпаньол, който се казвал Спот.

Франклин Рузвелт отглеждаше в официалната резиденция своето любимо куче Фала, шотландски териер, което стана толкова известно, че направиха и филм за него.

Линдън Джонсън също имал куче – Юки. Според източници президентът често пътувал с него. Дъщеря му, Луси Наджънт, го открива изоставено от стпанина си на бензиностанция в Джонсън Сити, Тексас през 1966 г.

Внукът му Патрик Линдън Нюджънт пише: “Те споделяха една много важна връзка, която олицетворяваше американския дух: само в Америка бедно момче от Джонсън Сити можеше да се озове в Белия дом.”

No Comments

Leave a Comment