Какво разкрива позата, в която спи вашият домашен любимец

Когато спят, тези малки “зверчета” се превръщат в малки ангелчета. И повярвайте ми, имало е толкова много случаи, в които си седя сама вкъщи и започвам да се смея (вероятно хората биха ме помислили за луда) заради позата или физиономията на Рафа или Оутъм, докато спи. Затова реших да проверя има ли значение как са легнали и влияе ли на настроението им или на начина на спане.

  1. Спане обърнат на една страна

Ако кучето ви спи легнало на една страна, това означава, че то се чувства невероятно удобно и безопасно със заобикалящата го среда. То е доволно, че е във вашия дом и компания и ви има огромно доверие. Кучетата, които спят в това положение, са щастливи и много лоялни.

 

2. Спане в позата “Лисица”

Тази поза може би е една от най-често срещаните. Както дивите, така и домашните кучета инстинктивно се свиват при сън, за да запазят топлината на тялото си и да предпазят органите си от хищници. Тази позиция е благоприятна за комфорта на домашния любимец, но не му донася покой. В нея кучетата рядко спят дълбоко. Ако вашият най-добър приятел обича тази поза, когато си почива, то той е нежен, деликатен и има мек характер.

 

3. Спане в поза “Суперкуче”

Тази е една от любимите ми, а и не само на мен. И Рафа, и Оутъм много обичат да си поспиват така. Тази поза улеснява много кучето, защото му дава възможност бързо и лесно да стане, когато чуе, че го викате. Домашните любимци, които спят така, притежават голямо количество енергия и биват лесно мотивирани.

 

4. Спане в поза “Щурите крака”

 

Много забавна поза, поне лично за мен. Навсякъде стърчат сладки лапи, които можеш да мачкаш. Ако кучето ви спи по този начин, това означава, че то се чувства изключително защитено и сигурно в заобикалящата го среда. Сред природата никога няма да видите вълк, който да спи по подобен начин, защото това показва, че е уязвим и лесен за подчинение.  Кучетата, които спят в тази поза, често са склонни да проявяват независим дух и са безгрижни.

 

5. Спане в поза “Мария Антоанета”

При някои породи кучета, които страдат от вродено състояние на гръбначния стълб, наречено сирингомиелия, са склонни да спят с вдигнати на високо глави, за да се преборят с болките в шията.

И за финал освен да ви пожелаем “Сладки сънища”! 🙂

1 Comment

  • Лилия April 10, 2018 at 12:59 pm

    Хубава статия! И сладки кучета!

    Reply

Leave a Comment