Какво сънува вашето куче?

Питали ли сте се какво сънува вашият най-добър приятел? Какво се върти в ума му, когато мърда сладко с носле или потрепва с крачета?

Учените от Харвард вече имат теория, която реших да споделя с вас. Те смятат, че кучето сънува своя стопанин.

Кучетата имат подобен цикъл на сън, както хората – дълбок етап на сън, в който мозъкът е много по-малко активен, последван от периоди на действие, наречени Rapid Eye Movement (REM), тогава се появяват и сънищата за хората.

Психологът от Харвард, д-р Деидре Барет, твърди, че макар да няма 100% начин да се разбере със сигурност какво виждат кучетата, когато сънуват, може да се предположи, че сънищата им се повлияват от ежедневните преживявания, точно както и при хората.

Хората сънуват нещата, които са им повлияли или са ги впечатлили през изминалия ден”, казва Барет. “Няма причина да мислим, че животните са по-различни от нас. Тъй като кучетата обикновено са изключително привързани към своите стопани, вероятно вашето куче сънува вашето лице, миризмата ви или времето заедно “.

Барет потвърждава, че когато крачетата им се движат или ритат, или когато скимтят, ръмжат или лаят по време на съня си, кучетата вероятно се опитват да осъществят съня си.

И така, как можете да сте сигурни, че най-добрият ви приятел има само хубави сънища?

Най-добрият начин да сънуваме само хубави неща се постига с две неща: 1. трябва да сте имали приятен и изпълнен с положителни емоции ден и 2. трябва да се наспите добре в безопасна и комфортна обстановка. Това е валидно и за нашите домашни любимци. “

А за тези от вас, които има котки… Барет твърди, че предишни изследвания показват, че най-вероятно котките сънуват как ловуват мишки.

Така следващият път, когато видите вашия домашен любимец да спинка сладко, сладко, ще знаете, че сте имали ползотворен ден, защото “мъничето” ви спи доволно и щастливо.

No Comments

Leave a Comment