#dogzone: Когато съдбата реши да промени живота ти или необикновената история на Белчо и Соня Васи

Добре дошли в #dogzone, където стопани и кучовци споделят своите преживявания, мнения и… какво ли още не. Не знам дали спомняте трогателната история на тормозения Белчо от Кърджали, който беше спасен от медицинската сестра Мерал Фаик (повече вижте ТУК) . Днес това прекрасно създание живее щастливо и обичан в Америка при новото си семейство, чиято глава е красивата Соня Васи. Потопете се в ежедневието и живота на тези необикновени куче и човек, които съдбата събра, за да започнат нов живот заедно.

#стопанинът

Име: Соня Васи

Какво обичаш да правиш в свободното си време или какви са твоите хобита: В последно време се занимавам само с дъщеря ми. Тя е моето хоби. 

Как се казва домашният ти любимец: Белчо

Каква порода е: Лазар е немска овчарка, а Рижка е без порода.

Защо куче, а не котка, костенурка или хамстер: Имам и котка, черна, на име Макс, който също е спасен от улицата. Той е моят любовник.  Аз съм против купуването на животни от магазина, затова решихме да ги осиновим и двамата. 

#кучето

Опиши се с 3 думи: Бял, добър и много специален

Топка, гумен кокал или чехъл? Това е въпросът! NIKE тенис кецове. Тях най-много ги обичам.

Как си почиваш? Спя по цял ден

Страх ли те е от нещо и ако отговорът е “ДА”, от какво?  Аз съм роден и израснал на улицата в Кърджали и до седем месечна възраст съм изстрадал много. Намери ме втората ми майка и ме спаси от лоши хора, които ме биеха и удряха с тухла по главата. Тя се казва Мерал. Тя ми даде шанс за втори живот. А новата ми майка се казва Соня. Тя ме видя във фейсбук  и се влюби в мен. Така сега имам три майки – две в България и една в Америка.

Защо кучетата не харесват котки и катерички? Не е вярно. Аз живея с две котки в момента. С женската всичко е под контрол, но с мъжката, Макс, все още не можем да се разберем кой е шефът. Но един ден ще отстъпи или ще го изям.

3 неща, които би променил в стопанина си: Да ми дава да ям от масата. Направо като скоча с четири крака върху нея да си ям на воля, докато не се наситя.

За какво мечтаеш? Да съм здрав. Откакто пристигнах в Америка имам малко здравословни проблеми, но се боря и лека полека ще се оправя.

Какво е първото нещо, което правиш сутрин? Искам да изям закуската на котките. Това е най-важното за мен. Докато не го направя, не се отказвам.

Какво е мнението ти за ветеринарите и искаш ли да им кажеш нещо? Не ги обичам. Само тук в Америка съм сменил 4

Довърши изреченията: 

– Когато остана сам/сама… чакам някой да се върне. Много ми е скучно без тях. 

– Най-страхотното място, на което съм бил/била е… в самолета на Lufthansa

– Обичам да пътувам… препътувах от единия край на Земята до другия, но пак не съм сигурен дали обичам да пътувам.

– Най-добрият ми приятел е… Brianna.

Мога да изям… 10 пържоли.

– Много обичам… да съм с новото ми семейство и да си похапваме заедно.

Когато ме ядосат…, ръмжа и хапя.

Глезят ли те или вкъщи всичко е под строг контрол? Аз съм един глезльо. Какво да правя, създаден съм за глезене.

Имаш ли си хоби? Да дъвча кокалчета.

А гадже? Има една мацка тук е LA. Казва се Лола и е булонка. Аз не я харесвам много, но тя като ме види и дъхът й спира. Аз все още съм много влюбен във Фейка, която остана в приюта в Кърджали. Много ми липсва.

Пожелай нещо на феновете на #dogzone: Аз съм най-щастливото куче на Земята. Много добри хора ми помогнаха да стигна до тук и ми дадоха втори шанс за живот. Пожелавам на всички бездомни кучета в България да намерят техния човек, да имат моя късмет. Искам един ден да няма бездомни кучета, както е тук в Америка.

#стопанинът

Защо избра тази порода куче и с какво тя е по-добра от останалите? Белчо не е породист. Той е ангел спасител. Не е нужно да имаш породисто куче, за да го обичаш или то теб.

Когато видя за първи път твоето мъниче какво си каза или помисли? Това е моето куче. Не се замислих дори как ще го докарам от Кърджали до LA.

С какво ще запомниш или си запомнил/а първия ви ден заедно вкъщи? Посрещнах го на летището заедно с дъщеря ми. Покрай Белчо намерих нови приятели: Мерал, която го спаси, е една от най-близките ми нови приятели, Пламен от Варна, момчето, което доведе Белчо в Америка, също станахме много близки. Белчо е знак на доброто. Той събра толкова много хора, които се обединиха, за да направят нещо добро. Ако смятате, че да спасите един кучешки живот, не е нещо кой знае какво, грешите, защото не вие спасявате него, а то – вас.

Има една поговорка: Не питай старило, а патило. Затова дай 3 съвета от опит на хората, които възнамеряват да си вземат тази порода куче! Ако можеш да спасиш една душа от улицата, защо не. Не купувай, а осинови. Има толкова кучета и котки, които имат нужда от дом.

Кое е любимото ви занимание заедно? Да се разхождаме в квартала

5 пакости, с които твоят домашен любимец ще остане в историята: Изял е поне 15 чифта маратонки, нови обувки, сандали, понякога и дрехи дори, но вече не го прави.

А кое е най-милото нещо, което прави той? Когато ни гледа в очите и сякаш иска да ни каже: Благодаря ти от сърце за това, което правиш за мен. Винаги ще съм ти верен.

Вашето тайно място (или не толкова тайно) за разходки е… бейсболният парк, когато е празен.

Кое е любимото лакомство на домашния ти любимец? Всичко яде: краставици, пържоли…

А ти приготвяш ли му/я храна? Ако – да, каква и може ли рецепта? Не, той яде само специална кучешка храна, защото има много алергии.

Belcho on his walk today❤❤

Publié par Sonia Vassi sur mardi 14 février 2017

 

Довърши изреченията:

Денят ми започва… с него и завършва с… него.

Когато се прибера вкъщи след работа… и двамата ме чакат с нетърпение и ми се радват.

След като си взех куче…, не пътувам, ако няма на кого да го оставя. Още не съм го оставяла на никого.

No Comments

Leave a Comment