Проверете колко близки сте с вашето куче (ЕКСПЕРИМЕНТ)

Ако сте като мен, вероятно сте се чудили дали кучето ви ви обича толкова силно, колкото и вие него, дали ви слуша достатъчно, какво значение имате за него и т.н. За жалост няма как да го попитате и то да ви отговори, нали?! Спокойно, вече има начин, чрез който можете да разберете. Благодарим, мили учени. 🙂

Какво трябва да направите? Просто се прозейте. Да, не се шегуваме. Изследвания показват, че кучетата са един от видовете, освен хората, които се прозяват заразително. С други думи, те се прозяват, само защото вие го правите. Но не винаги се получава. Кучето трябва да е свързано емоционално с човека, за да му повлияе.

Решихме да проверим дали това е истина, защото бяхме леко скиптични, но накрая ще видите какво се получи. Ето стъпка по стъпка експеримента:

  1. Започнете играта като седнете заедно със своето куче един срещу друг

 

2. Приближете се до лицето му, така че да усетите топлината и дъха му

 

3. Бъдете спокойни и не показвайте, че се опитвате да проведете експеримент. Ако кучето се притесни прекалено, може дори да реши да си тръгне. Спокойно, съвсем нормално е.

 

4. Започнете да се прозявате силно на всеки 5 секунди в лицето на кучето ви

 

Ето при нас какво се получи:

 

5. И за да не реши домашният ви любимец, че сте изключително невъзпитани, редно е накрая да му се извините. Защото все пак не е много приятно да те ползват за опитно зайче.

 

Изводът от нашия експеримент. Човекът (Миро) и кучето (Рафа) нямат добра връзка помеждуси. След 10 мин. прозяване, освен че на Миро наистина му се доспа и започнаха да му сълзят очите, никаква друга промяна нямаше. Но пък със “субект”2 пробиват стана мигновено. Човекът (Миро) само след едно прозяване успя да предизвика обратна реакция в кучето (Оутъм). Сами може да видите във видеото по-горе. 🙂 Е, момиченцата винаги са били слабост на бащите, така че явно и тук връзката помежду им е по-специална.

Беше забавно. Опитайте и вие и ще се радваме да споделите резултата!

No Comments

Leave a Comment