ТОП 7 на най-добрите автомобили за кучета и техните стопани

 

Ако и вие сте стопанин на голдън ретривър, който има страх от пътуване с автомобил, значи знаете колко важен е подходящият тип превозно средство. Рафа страда от автомобилна болест. Да и аз не бях чувала за подобно заболяване, докато не се сблъсках с него. Ето малко информация какво представлява то:

  • Автомобилна болест: нарушения в чувството за баланс и равновесие по време на пътуване, проявяващо се със симптоми на гадене, повръщане, отпадналост, изпотяване, пребледняване, затруднено дишане. Заболяването е известно още с имената – болест на пътешественика, прилошаване при пътуване, морска болест, неразположение по време на пътуване, самолетна болест, дискомфорт при пътуване, кинетоза и други. Автомобилна болест може да се прояви с: синдром на цикличното повръщане или симптоми подобни на тези при височинна болест.

Когато пътуваме с лек автомобил, Рафа започва да трепери, губи чувство за равновесие и баланс, повръща и изпада в паника. В този случай помагат само две неща: никакво ядене преди пътуване и някой, който да го прегръща и крепи на задната седалка. И няма да ви лъжа, цялото изживяване е доста мъчително, както за кучо, така и за околните. Опитахме тази година пътуването с джип, който взехме под наем и наистина бях шокирана от разликата. Нямаше страх, нито повръщане, лежеше си спокойно и дори заспа по едно време, когато пътувахме по магистралата. За щастие Оутъм е на другата крайност. Щом се качи в колата и веднага се сгушва и заспиава.

 

Затова реших да се разровя и да намеря най-добрите автомобили за кучета и техните стопани.

  1. 2017 NISSAN ROGUE:

 

Кoнцeптyaлният ĸpocoyвъp на Nіѕѕаn e пpигoдeн зa тpaнcпopтиpaнe нa дoмaшни любимци.

Cпeциaлнoтo бaгaжнo oтдeлeниe в aвтoмoбилa зa yдoбнo тpaнcпopтиpaнe нa живoтни e c нaпълнo нoв дизaйн. Kpocoyвъpът e oбopyдвaн c пoдвижeн дyш, c ĸoйтo мoжe дa бъдe измит домашния любимец, a cлeд тoвa дa бъдe изcyшeнo cъc cпeциaлeн ceшoap. Πpибиpaщa ce paмпa yлecнявa дocтъпa нa живoтнoтo в бaгaжниĸa и пoзвoлявa нa coбcтвeниĸa дa ocтaнe чиcт. B бaгaжниĸa мoжe дa бъдe вĸлючeнa cпeциaлнa cиcтeмa зa изcyшaвaнe, ĸoятo пoдaвa тoпъл въздyx.

Бaгaжниĸът e oбopyдвaн c ĸът зa oтдиx, cпeциaлeн дoзaтop нa xpaнaтa и вoдaтa. Oтдeлeниeтo зa живoтнитe e oблицoвaнo c лyĸcoзнa ĸoжa, ĸoятo мoжe дa ce миe. Бaгaжниĸът e oтдeлeн oт caлoнa cъc cпeциaлнa пpeгpaдa. Ocвeн тoвa aвтoмoбилът e пoлyчил нoви ниши зa cъxpaнeниe нa вeщи, тaĸa чe глaвнoтo пpocтpaнcтвo нa бaгaжниĸa дa ocтaнe cвoбoднo.

Boдaчът и пътниĸът дo нeгo мoгaт дa нaблюдaвaт пoвeдeниeтo нa cвoитe любимци в ĸpocoyвъpa Х-Тrаіl чpeз тexнoлoгиятa dоg-саm, ĸoятo e интeгpиpaнa в инфoтeйнмънт cиcтeмaтa NіѕѕаnСоnnесt. Coбcтвeниĸът дopи мoжe дa гoвopи cъc cвoитe дoмaшни любимци пpeз ayдиocиcтeмaтa.

 

2. 2018 SUBARU CROSSTREK:

 

Ако търсите автомобил, подходящ за домашни любимци, Subaru ще покрие всичките ви изисквания!

Този автомобил е перфектния избор за собствениците на кучета авантюристи. Crosstrek е оборудван с всичко, което да накара вас и вашите четириноги приятели да се отбиете от пътя и да поемете на приключение. Спуснете надолу задните седалки, сложете багажник на покрива, велосипед или каяк, или натоварете оборудването си за къмпинг за едно приятно приключение за цял живот.

Не само, че Subaru се грижи за собствениците на кучета с дизайн, който е подходящ за домашни любимци, но осигурява и огромен асортимент от аксесоари и добавки, които включват всичко, от решения за съхранение до седалки и товарни каси.

 

3. 2017 CHRYSLER PACIFICA

 

Независимо дали пътувате из града или в друга страна, когато сте с кучето си, комфортът и просторът са от съществено значение. Chrysler Pacifica ви предлага и двете, осигурявайки лесен достъп до автомобила и много място за цялото семейство.

Освен това, тъй като любителите на кучета обичат да подкрепят компании, които се грижат за кучетата, можете да се почувствате добре, ако купите Chrysler! Автомобилният гигант наскоро обедини усилията си с Canine Companions for Independence, организация с нестопанска цел за кучета помощници, в новата им кампания “Give a Dog a Job”, за да спомогне за повишаване на осведомеността и средствата за подобни програми, които помагат на хората с увреждания.

4. 2017 BMW X5

 

Ако луксът е по-скоро вашето предпочитание, тогава разглезеното ви кутре ще оцени всичко, което BMW X5 може да предложи! Изключително удобните седалки, контролът на теммпературата в задната част на колата и многото пространство създават удобствата на дома на пътя. Добавете към това и система за задвижване на всички колела. Вашето BMW е добре оборудвано, за да ви отведе не само навсякъде, но и да се сдобиете със стил!

5. 2017 VOLVO XC60

Volvo отдавна са известни със своите системи за безопасност, компактният SUV XC60 не е изключение от това правило, дори и за своите четириноги пътници.

С икономичен (но невероятно мощен) 4-цилиндров двигател, огромно товарно пространство, както и седалки, предназначени да осигурят комфортно пътуване по време и на най-дългите семейни екскурзии, е само част от удобствата, които Volvo ще ви предложи. XC60 има фантастични функции и съвременни иновации, включително система за предупреждение, ако шофьорът тръгне да заспива, както и четец на пътни знаци (наистина!).

 

Volvo също така се е погрижил и стопаните на кучета да останат доволни. XC60 предлага гол набор от аксесоари, които да гарантират безпроблемното пътуване на домашния ви любимец, което включва обезопасителни колани, клетка от подсилена стомана и предпазни покривала за седалки. Доста удобно и практично.

6. 2017 HONDA FIT

 

Досега се спряхме само на джипове, но ако предпочитате по-малка кола, то Honda Fit 2017 е точно за вас. Тя е много добре проектирана специално за собствениците на кучета.

Когато ефективното използване на пространството е толкова важно, колкото спестяването на гориво, комфортът и изпълнението, вашият избор ще бъде Honda Fit. Тя ще задоволи всичките ви изисквания. В багажника й безпроблемно могат да се съберат няколко транспортни клетки и ще пътувате спокойно и сигурно:

 

Honda Fit 2017 е на доста по-достъпна цена, отколкото някой от горе изброените джипове.

7. 2018 CHEVROLET EQUINOX

 

Този модел автомобил определено ще ви впечатли с огромното си интериорно пространство.

Chevy Equinox предлага достатъчно място за всякакви породи кучета, дори и за гигантски и е идеална за семейства с много кучета. Моделът има безброй аксесоари, които ще услеснят пътуването ви, например като товарни покривала, бариери за домашни любимци и покривала на седалките, за да ги предпазят от замърсяване. Equinox осигурява комфорт и безопасност за всеки член на семейството. Chevrolet дори предлага наличен денимоподобен материал за седалки, който улеснява почистването им – чудесно за домашни любимци!

Хубави, но да си призная и доста скъпи автомобили. Важното е вие и вашият домашен любимец да се чувствате добре и комфортно с превозното средство без значение какво ще е то и каква ще е цената му. Дано сме ви били полезни. Целувки от нас!

No Comments

Leave a Comment